Keramische patroontegels


KERAMISCHE PATROONTEGELS

Nieuw in onze collectie de keramische patroon tegels. Als u de cementegels uit onze collectie  te duur vindt maar toch graag keramische patroon tegels wilt, dan is de serie  Revoir Paris een mooie collectie. Deze serie is mooi nagemaakt en wat niet onbelangrijk is, is dat er bijna geen onderhoud aan de tegels hoeft plaats te vinden.

Helaas is het productieproces van de keramische vloertegels met motieven volledig verloren gegaan. In hoofdzaak was dit hetzelfde procedé als bij de cementtegels, alleen werd er geen cement als basis gebruikt, maar een mengsel van witte klei. Deze tegels werden dan gebakken in een oven en zo ontstond de keramische vloertegel: kleurvast, slijtvast en daarmee bijna onverwoestbaar. Deze keramische tegels zijn er in  20 x 20 / 25 x 25 dit  zijn de meeste voorkomende maten. Deze motief tegels zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en zelfs het leggen van een tuinterras behoort tot de mogelijkheden omdat deze tegels vorstbestendig zijn. De keramische  vloertegels hoeven niet te worden geïmpregneerd. Nieuw in de collectie zijn de Portugese tegels en cementtegels op basis van de motieven van weleer. . Portugese tegels is een verzamelnaam die vooral in Nederland wordt gebruikt voor het aanduiden van ingegoten patroontegels op cement basis . Een betere benaming zou cementtegels zijn geweest.

Ook Nederland kent een rijke geschiedenis voor wat betreft de productie van tegels met afbeeldingen. Wil je over deze geschiedenis  eens wat meer lezen ga dan zeker eens naar deze pagina van het Nederlands tegelmuseum.

 

Graag willen wij u uitnodigen om eens een kijkje te nemen in onze Tegelwinkel, bel gerust eens voor een afspraak om uw wensen door te spreken. 050-5515530

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *